-ΕΨΙΛΟΝ-

-ΕΨΙΛΟΝ-
ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΔΙΠΛΟΥ ΕΨΙΛΟΝ-Το γράμμα Ε ως αριθμός συμβολίζεται με τον αριθμό 5. Τα 4 κοσμογονικά στοιχεία της Γής, του Αέρα, του Νερού και του Πυρ με την πεμπτουσία του Ουράνιου - Αιθέρα. Όλα τα παραπάνω συνθέτουν τον Άνθρωπο. Ομοίως γνωρίζουμε ότι το ιερό πεντάγραμμο (πεντάλφα) συμβολίζει τον άνθρωπο και παράλληλα τα 5 στοιχεία που τον αποτελούν κατά τους Πυθαγόρειους μύστες όπου το είχαν σαν ιερό σύμβολο.Τό Ε δηλώνει, τον Ενωτικό χαρακτήρα τού Τρισυπόστατου Θείου και γι' αυτό αφιερώθηκε, μαζί με τα ''Γνώθι σ’αυτόν'' καί ''Μηδέν Άγαν'', που είναι επίσης Ενωτικά παραγγέλματα - αφού δεν νοείται Ένωσης χωρίς την βαθιά, Νοητική γνώση τού Εγώ, αλλ' ούτε και προσέγγισης της με παραθλαστικές λειτουργίες υπερβολής- στον Θεό τού Φωτός και της Αρμονίας. Αυτό το στοιχείο της Ένωσης συνηγορεί προς την ονομασία ''Γάμος'', που έδωσαν στο Ε, οι Πυθαγόρειοι.ΠΥΘΙΑ. blogspot.gr-- -

Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

H ελευθερία είναι ο σκοπός της ζωής---Laeta--Osho - Ταξίδι στην καρδιά

Laeta




"Η επίγνωση είναι ελευθερία, η μη επίγνωση είναι σκλαβιά. 
Η επίγνωση γίνεται ελευθερία. Και η ελευθερία είναι ο σκοπός της ζωής. Χωρίς ελευθερία, η ζωή δεν έχει απολύτως κανένα νόημα. Και με τη λέξη ελευθερία, σου θυμίζω, δεν εννοώ ούτε την πολιτική, ούτε την κοινωνική, ούτε την οικονομική ελευθερία. Με τη λέξη ελευθερία, εννοώ την απελευθέρωση από το νου, την απελευθέρωση από το χρόνο, την απελευθέρωση από την επιθυμία. Τη στιγμή που ο νους δεν υπάρχει πια, είσαι ένα με το σύμπαν και είσαι τόσο απέραντος, όσο και το ίδιο το σύμπαν. 
Η ζωή είναι τροχός και ο τροχός είναι επαναλαμβανόμενος. Δεν θα φθάσεις πουθενά, αν εξακολουθείς να είσαι προσκολλημένος στον τροχό. Στην Ανατολή είναι γνωστό δεδομένο ότι πρέπει να πηδήξουμε έξω από τον τροχό. Μόνο τότε είμαστε ελεύθεροι. Το να ελευθερωθείς από αυτόν τον τροχό της γέννησης και του θανάτου είναι το να έχεις ελευθερία. Τότε απλώς είσαι. Τότε δεν κινείσαι. Τότε δεν υπάρχει παρελθόν και δεν υπάρχει μέλλον, αλλά μόνο το παρόν. Τότε το τώρα είναι ο μοναδικός χρόνος και το εδώ είναι ο μοναδικός χώρος."

                                                        
Osho - Ταξίδι στην καρδιά

Δεν υπάρχουν σχόλια: